Ego versus hjertet?

Forskjellen mellom egoet og hjertet?

Hjertet vil åpne deg….at du skal gjøre ting du vet er bra men som du er redd for. Egoet vil at du skal bli der du er, i gamle vaner og tro på det du hittil har hørt, gjort….og opplevd.

Egoet søker falsk trygghet…..Men hjertet vil at du skal gjøre ting du innerst inne ønsker, og er villig til å stå i det, uansett om det krever masse slit, frykt og tårer. Egoet foretrekker lettvinthet….det liker å flykte fra ting….mennesker og situasjoner…..egoet vil oppleve minst mulig frykt og vil unngå forpliktelser.

Hjertet vil ta sjanser…..risiko….fordi det vet så innmari godt at det er eneste veien til positiv og varig endring…kjærlighet og glede på sikt….hjertet vil bryte vaner og «skrelle» vekk lag for lag av unødvendig frykt, begrensninger og uvitenhet. Men…..

Egoet ønsker alltid mer …..og ser ikke gleden i det å bare være til….egoet sammenligner kontinuerlig omgivelsene i søken etter bekreftelse. Egoet neglisjerer den virkelige deg…..og ønsker at du demper følelser med ulike former for stimuli (alkohol , narkotika, spill for mye eller for lite mat etc) Egoet gjør at du skaper avhengigheter…….mens hjertet vil at følelsene skal bearbeides, slik at du kan være fri!

❤️

En av yogapraksisens hensikter, er å lettere skille mellom ego og hjertet. ……og ikke minst finne styrke til å følge din vei og bryte destruktive mønster og «kjipe» grenser …….yogafilosofien formidler at ego (ahamkara) må reduseres ved hengivelse og praksis……og at det å følge hjertet fører deg til frigjøring, realisering av ren bevissthet (purusha) som leder til tilstanden av yoga

❤️

Namaste Ruth