Videreutdanning i Australia……. <3

Jeg har lenge tenkt på hvor jeg ønsker å ta neste videreutdanning innenfor Ashtanga yoga, og har nå bestemt meg for å reise til Gregor Maehle og Monica Gaudi. Jeg skal ta en videreutdanning (150 timer) med fordypning i asanas, justeringer og ikke minst meditasjon og pusteøvelser.

Det var flere grunner til at jeg valgte Gregor og Monica og velger å reise helt til Australia for å være med dem. Begge lever det de formidler, og for meg er det viktig at utdanningen er mest mulig autentisk og minst mulig kommersiell. De er blant de lærerne som inspirerer meg mest, (av de som lever nå i dag) og bøkene til Gregor bidrar til at jeg fortsetter å søke veien til yoga og returnerer til matten selv i utfordrende og hektiske perioder.

 

Monica og Gregor har studert og praktisert yoga siden 1970 tallet. De har skrevet en rekke bøker som er kjent over hele verden og bor i en regnskog utenfor en liten by kalt Mullumbimby i Baron Bay i Australia <3 Og dit skal jeg!

 

Byron Bay <3

Gregor har en kjempe kunnskap om yogafilosofi, chakrasystemet, og anatomi. Jeg anbefaler alltid denne boken til mine elever. Filosofi og praksis går hånd i hånd. Monica har en doktorgrad innenfor kiropraktikk, noe som gjør at de har en enorm kunnskap om anatomi i forhold til asanas. (yogastillinger)

 

Jeg gleder meg veldig. Spesielt til å fordype meg i pranayama og meditasjon. Selv om jeg vet det blir krevende som bare det. Av tre uker, er det kun tre dager fri. Dagen starter med praksis klokken 06.00 og vi avslutter kl 16.00. Det er også emosjonelt tøft til tider fordi man er nød til å ta en dypdykk inn i tankemønster og følelseliv. Det må man jo i vanlig praksis også, men ofte i enda større grad under en utdanning hvor man utvikler seg videre. Man møter seg selv…..indre demoner, som frykt og angst, både på ubevisst og bevisst nivå.

Men det er alltid verdt det, fordi det er den eneste veien. Og jeg kan heldigvis ikke se for meg bedre lærere å ha rundt meg i slike prosesser, så jeg tenker det vil gå helt fint.  <3

Jeg er jo også litt nervøs for å reise så langt alene, for å reise fra Leon og Luna så lenge. Den lengste reisen jeg har gjort alene hittil, er Stockholm! Og aldri flydd mer enn en gang alene. Så dette er litt utenfor komfort, for å si det mildt. Men jeg kjenner meg klar og at det er verdt det.

Mine 2 <3

Jeg ønsker å ta med meg så mye som mulig av Gregor og Monicas kunnskap, trygghet og stødighet til yoga, hjem til mitt lille studio i Fredrikstad….. og dele så mye som mulig med dere <3

 

Til tider får jeg spørsmål om hvilken utdanning man bør velge første gang. I dag finnes det en rekke tilbud og det er lett å gå seg litt blind.

Hvis man er ganske ny til yoga er det lurt å velge en utdanning som går over så lang tid som mulig. Det vil si motsatt av det jeg gjør nå. Mange steder tilbyr ulike former for «intensiv» utdanning på få uker i utlandet, noe som sikkert er veldig gøy å være med på, men ofte ikke er det beste.

I utgangspunktet anbefales ikke å ta en utdanning om du nesten ikke har gjort yoga. Det å undervise kommer som en følge av at man har opplved hvordan en jevnlig yogapraksis positivt endrer livet ditt.  Yoga kommer ikke raskere til deg, selv om du velger en «intensiv» utdanning. Yoga er noe som utvikles inne i deg over tid, med jevnlig praksis, aksept, egen-kjærlighet og ikke minst tålmodighet. Det er ikke så vanskelig å møte på matten under utdanninger og retreat, fordi det er jo ikke noe annet du skal uansett.

Den største utfordringen er som regel det å fortsette jevnlig når man kommer hjem, Men det er da den virkelige transformasjonen skjer, er det ikke? <3

Jeg anbefaler alltid yogautdanningen hos Alexander Medin som holder til på Nøsen. www.nosen.no. 

Her får du flere oppgaver (hjemmearbeid) spredt over 1 år, noe som betyr at du blir nødt til å reflektere og sette deg inn i ting mens du er hjemme. Du vil bli introdusert til de viktigste bøker innenfor yoga. Det blir også lettere å integrere yogapraksis hjemme, da neste samling vil motivere deg.

Vi sees <3 

Ruth <3